Nina vertelt

Nina vertelt

Nina Claasse - Fiscalist

‘Ik stap iedere werkdag met een lach op mijn fiets.’

Ik ben fiscaal medewerkster, maar ik vind het ook erg fijn om ergens anders in te springen als dat nodig is, zoals bijvoorbeeld op de receptie. Ik ga iedere dag fietsend, met een lach op mijn gezicht, naar kantoor. Daarvoor stap ik op een elektrische fiets, maar dat maakt de energie waarmee ik vol gas aan de slag ga, niet minder.

Stage

In het derde leerjaar van mijn HBO-studie ben ik stage gaan lopen bij Van de Graft. Ik begon met twee dagen in de week meewerken. Het kantoor stelde zich ontzettend flexibel op, waardoor ik ook mijn schooltaken serieus kon blijven nemen. Uiteindelijk heb ik ook mijn eindstage hier gedaan. Zelfs tijdens corona maakte er altijd wel iemand tijd vrij om mij goed te begeleiden.

In het laatste jaar van mijn studie vond ik het noodzakelijk om ook bij andere kantoren te solliciteren. Na een paar gesprekken vroeg ik me af, waarom eigenlijk, aangezien ik nu iedere dag met een goed gevoel naar Van de Graft ga. Na mijn studie werd me een fulltime dienstverband aangeboden. Ik heb geen dag spijt dat ik daar ‘ja’ op heb gezegd. Ik heb een breed scala aan werkzaamheden die ik voor de fiscalisten mag oppakken. Denk aan alles op het gebied van schenk- en erfrecht, aangiften etc. Mijn dag is altijd gevarieerd en bomvol. Ik doe veel voorbereidend werk en voel me als rechterhand van de fiscalisten echt serieus genomen.

Je voelt je hier, ook als junior, gezien en gewaardeerd.

Grote groep leuke collega’s

De informele, gezellige werksfeer zorgt dat ik met plezier aan mijn werkdag begin. Ik heb het geluk te werken met een grote groep leuke collega’s. Ik wil nog zoveel leren en dat kan hier. Mij is hier geleerd hoe ik met klanten en hun vraagstukken moet omgaan, welke werkzaamheden een professionele fiscalist levert etc. Weet je, ik word, ook als junior, serieus genomen en gezien.

Gewaardeerd voelen

Wanneer ik lachend naar huis fiets? Als het niet regent en als ik lekker veel werk heb kunnen verzetten. De werkdruk is hoog, maar ik ervaar geen stress. Dat komt mede door het positieve werkklimaat, de fijne klanten en de collega’s die altijd klaarstaan.

Word jij onze nieuwe collega?