Anke vertelt

Anke vertelt

Anke van der Heijden - Fiscalist

‘Er is oog voor mijn behoeften’

Tijdens mijn studie Fiscaal Recht, kreeg ik bij Van de Graft de mogelijkheid om studeren te combineren met werken. Dé uitgelezen kans om wat ik leerde direct in de praktijk te brengen. Al in die beginjaren kreeg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Moest ik naar college, dan was dat nooit een probleem. Die jaren waren pittig, maar zo leerzaam en leuk, dat ik na mijn studie besloot om te blijven. Daar heb ik geen dag spijt van.

Bij Van de Graft is iedereen gelijkwaardig, ondanks de verschillende verantwoordelijkheden per functie. De deur staat bij iedereen open, ook bij het management en de directie. Iedereen is voor je beschikbaar en wil elkaar helpen. De teamspirit is hier echt voelbaar.

Jezelf zijn, in een team

Inmiddels werk ik hier al iets meer dan vier jaar. Waarom ik na mijn studie ben gebleven? Bij Van de Graft heb ik het naar mijn zin. We werken veel in teams samen, waarbij ik ook mezelf kan zijn. Het mooie is, dat ik de ene dag samenwerk met een fiscalist en de andere dag met een accountant. Je werkt niet in vaste clubjes. We zijn een redelijk groot kantoor, maar kennen elkaar door deze samenwerkingen heel erg goed.
Ik denk dat dit ervoor zorgt dat onze sociale activiteiten zo goed bezocht worden. Of het nu de ‘bouwvak BBQ’ of een Kidsday betreft, er is altijd genoeg animo. Dat geldt ook voor een wijnproeverij of een drakenboot roeiwedstrijd. Er wordt veel georganiseerd en dat komt de collegialiteit en loyaliteit echt ten goede.

‘Er wordt meegedacht hoe je de beste versie van jezelf kan zijn.’

Beste versie van jezelf

Wat daarnaast een meerwaarde is, is dat er wordt meegedacht hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn. Het bedrijf is flexibel bij bepaalde persoonlijk behoeften. Daarbij vind ik het fijn dat Van de Graft continu nadenkt over hoe de dingen beter kunnen; werkinhoudelijk, maar ook qua sfeer en de klantbeleving. En dat blijft niet bij denken. Is er een goed idee, dan wordt dat opgepakt. Zo is het afgelopen jaar het kantoor verbouwd, wat het nog sfeervoller maakt. Ook wordt er voortdurend gewerkt aan bijvoorbeeld de website en onze online aanwezigheid. We zijn verre van een vastgeroest kantoor.

Breed scala

Hoe ik mijn werk leuk houd? Dat zit ‘m vooral in de afwisseling. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor één onderdeel zoals de aangifte inkomstenbelasting, maar je hebt een breed scala aan werkzaamheden. Alle fiscale aangelegenheden kunnen bij mij terecht komen. Zelf ben ik meer van het onder- en uitzoekwerk en daarvoor weten mijn collega’s mij te vinden.

Mijn ambitie voor de komende jaren is dit plezier vasthouden en een goede combinatie tussen privé en zakelijk blijven nastreven. Dat is belangrijk, zeker aangezien ik ook nog graag grote reizen wil maken.

Word jij onze nieuwe collega?