Gwendy vertelt

Gwendy vertelt

Gwendy van der Aa - Jurist

‘Wij krijgen alle vrijheid om VGA juristen verder op de kaart te zetten.’

Wat mij aanspreekt is de afwisseling in het werk. Je weet nooit hoe een dag verloopt. Die dynamiek siert mijn werk en ons kantoor. Daarnaast heb ik samen met mijn collega, Mirthe, VGA juristen mogen positioneren en uitbouwen. Wat natuurlijk ook een perfecte medewerkerbinder is, zijn de leuke activiteiten, zoals onze befaamde Kidsday.

Zoon als ambassadeur

Mijn zoon van twaalf wil later als hij groot is hier werken. Hij is binnen ons gezin een echte Van de Graft/VGA juristen ambassadeur. Hij is gevoed door al mijn verhalen over de leuke extra’s hier op kantoor, zoals het fruit, de worstenbroodjes op iedere 15e en de taart op iedere 1e van de maand. Waar hij vooral fan van is, is onze Kidsday. Ik ook, als ik eerlijk ben. Op deze dag wordt er voor het hele gezin uitgepakt. Denk aan een compleet verzorgde dag Toverland. Een mooie blijk van waardering richting je gezinsleven.

Drukke dagen

Mijn werkdagen zijn goed gevuld door de combinatie van termijnen, collega’s die met vragen rechtstreeks kunnen binnenlopen en klanten die we met vraagstukken snel vooruit helpen. Gelukkig krijg ik de verantwoordelijkheid flexibel met mijn planning om te gaan. Ik mag mijn eigen prioriteiten bepalen, net als mijn ontwikkelplan. Ik volg geregeld cursussen. Er gebeurt ook zoveel binnen ons vakgebied. Laatst volgde ik onder werktijd de cursus ‘procederen in arbeidsrecht’. Leren en andere mensen ontmoeten zorgen dat ik scherp blijf. De beste manier om specialist in je vak te blijven.

Samenspel typeert ons kantoor. Daarvan groei je als medewerker enorm.

Op de kaart zetten

Mijn collega Mirthe en ik hebben met z’n tweeën VGA juristen verder op de kaart gezet en veel bereikt. Wij nemen de groeipotentie en doelstellingen serieus. We zetten jaarlijks piketpaaltjes en evalueren deze kritisch. We krijgen hierbij de vrije hand om datgene in te zetten wat nodig is voor het realiseren van de ambities van VGA juristen. Zo hebben we de website vernieuwd en een nieuw logo en een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. We hebben een behoorlijke professionaliseringsslag gemaakt. Hiervoor krijgen we alle ruimte. De directie stelt zich op als meedenkende collega en niet als baas. Doordat we geen hiërarchie kennen, maar vooral veel samenspel, groei je als medewerker enorm.

Vertrouwensband

Door onze korte lijnen intern, houden we ook korte lijnen extern. Heb ik een vraagstuk waarvoor ik een fiscalist nodig heb, dan loop ik snel bij een collega binnen. Hierdoor kan ik mijn opdrachtgever ook vlug van een antwoord voorzien. Dat is professionaliteit als je het mij vraagt. Doordat we open en sociaal zijn en veel contact hebben met onze klanten, bouwen we snel een vertrouwensband op. Dat zorgt dat je met nog meer plezier samenwerkt.

Hoe ik de juiste balans tussen werk en privé houd? Na een lange werkdag vind ik het heerlijk om op de fiets naar huis te gaan. Een prima manier om het hoofd leeg te maken. Daarbij werk ik niet op vrijdag. Alles bij elkaar opgeteld, is de balans tussen werk en privé goed.