Mark vertelt

Mark vertelt

Mark van Oosterhout - Fiscalist / directie

‘Een medewerker is hier gewoon ‘mijn collega’’

Direct na mijn studie startte ik mijn werkcarrière bij Van de Graft. Inmiddels bestuur ik als fiscalist niet alleen mijn eigen werkzaamheden, maar als mededirecteur ook het hele kantoor. Ik ken de regio, klanten en medewerkers als mijn broekzak; het voelt hier iedere dag als thuiskomen.

 Het is in deze regio laagdrempelig zakendoen als je de omgeving en de ondernemers kent. Het is handig om te weten wat er bij de plaatselijke voetbalclub gebeurt of wie op welke businessborrel is. Ik kom hier uit de buurt en woon en werk dus in ons speelveld. Dat is niet alleen praktisch, maar ook gewoon leuk.

De sfeer op kantoor? Die is ontzettend collegiaal en warm. We zijn bereid heel ver voor elkaar te gaan. De bereidheid om voor en met elkaar te werken is groot. Als iemand overloopt en de ander om hulp vraagt wordt er altijd klaargestaan, ook als je het zelf druk hebt.

Werken en leuke dingen doen

Ik zeg altijd: ‘Ook deze tijd wordt ooit eens: die goede oude tijd’. Oftewel, ik vind het belangrijk dat we ons ervan bewust zijn dat ook deze tijd zijn mooie kanten kent. Wat ik opmerkelijk vind, is dat in al die jaren dat ik hier werk de dynamiek en de sfeer hetzelfde zijn gebleven. Inmiddels zijn we met ruim 75 mensen. Toch blijven dingen zoals: het klaarstaan voor elkaar, het gelach op de gangen en de tijd creëren om met elkaar leuke dingen te doen, ons kantoor typeren.

Zo gaan wij met ons team na een drukke BTW maand, graag even samen eten. Hard werken moet beloond worden. Daarbij proberen wij hier goed oog te houden voor de werk-privé balans. Kritisch kijken we welke werkzaamheden, urenverdeling en team bij iedere individuele medewerker past. Alleen maar werken is ook niet goed, daarvan zijn we ons bewust. Er moet tijd zijn voor het gezin, vrienden, maar ook voor jezelf en je collega’s. Voor dat laatste hebben we gelukkig een erg actieve personeelsvereniging.’

Je hoort hier altijd wel iemand lachen.

Kennis kun je leren

Kennis kun je leren, maar een teamplayer: dat ben je of dat ben je niet. Om die reden kijken we daar altijd goed naar als we nieuwe mensen aannemen. Wil je je talent ontwikkelen, dan bieden we trainingen en cursussen aan. Daarbij krijg je veel vrijheid vanuit het kantoor, maar we doen het wel samen. Alles wat hier de deur uitgaat is teamwork. Ook als iets niet goed gaat, zijn we samen verantwoordelijk. Ik noem mijn team nooit medewerkers, het zijn mijn collega’s.

Persoonlijke balans

Mijn balans? Ik heb enorm veel hobby’s. Denk aan wandelen, golfen en tennis. Ook ben ik een fervent voetbalsupporter. Gelukkig kan ik diverse liefhebberijen met werk combineren, zoals golf. Bij van de Graft kan ik, ook na al die jaren, de dingen doen die ik goed kan. Ik daag mijn collega’s graag uit en geef ze de leuke klussen door. Ik geef veel weg, niet alleen opdrachten, maar ook kennis. En daar krijg ik veel voor terug. Dankbaarheid, loyaliteit en iedere werkdag weer veel plezier.

Word jij onze nieuwe collega?