Mathij vertelt

Mathij vertelt

Mathij Nooijen - Assistent accountant

‘De energie is goed voor mijn productiviteit.’

Als assistent accountant krijg je de speelruimte om breed inzetbaar te zijn. In het eerste jaar kreeg ik daarvoor de begeleiding die ik nodig had. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu kan ik zelfstandig aan de slag. Waar ik het gelukkigst van word? Van klantcontact, daarvoor krijg ik alle ruimte.

Wat uniek is aan het werken bij Van de Graft, is dat ik alles van A tot Z mag oppakken. Als assistent accountant ben ik niet puur aangewezen op de administratie, maar mag ik ook alle werkzaamheden daaromheen oppakken. Denk hiervoor aan de bijbehorende aangiftes.

Ik ben erg dankbaar voor de vrijheid die ik al vanaf het begin heb gekregen. Ik mag daarbij fouten maken, waarna we samen kijken hoe we dat een volgende keer kunnen voorkomen. Daarvan leer je toch echt het meeste. Ook heb ik geleerd advies te vragen aan collega’s. Dat wordt niet alleen van je gevraagd maar ook van je verlangd. We kunnen ons werk nu eenmaal het beste doen door samenwerking.

Wij zijn formeel als het gaat om onze dienstverlening. Daarmee bedoel ik dat we altijd professioneel en serieus te werk gaan, maar onze houding is informeel. Daarbij voelt niemand zich beter dan een ander. Of je nu assistent of directielid bent; we laten iedereen in zijn of haar waarde. Ik zit bij een van de directeuren, Rob in het team. Bij een opdrachtgever stelt hij mij altijd voor als: zijn collega.

De feestelijke en sportieve activiteiten creëren eenheid.

Studie volgen

Momenteel volg ik een HBO-studie. Hierbij ga ik één dag naar school en werk ik vier dagen. Dat is aanpoten, maar gelukkig wordt daar rekening mee gehouden. Projecten kan ik hier in de praktijk brengen. Er is altijd een praktijkcasus voorhanden, waarmee ik aan de slag mag. Heb ik tentamens, dan krijg ik daar vrij voor.

Ik ga iedere dag blij naar het werk en weer naar huis. Er wordt hard gewerkt, maar de sfeer is gezellig. Die energie komt de productiviteit ten goede. Wil je een keer meer rust, dan is thuiswerken altijd een optie.

Gewaardeerd voelen

Feestjes en uitjes zijn hier een vast onderdeel van het werk. Voor het laatste teamuitje gingen we naar een escape room en ook aan de drakenbootwedstrijd heb ik meegedaan. Je leert je collega’s op een andere manier kennen en dat creëert een eenheid. Het is nog fijner werken als je je collega’s als vriend ziet.

Er wordt veel gedaan voor het personeel, waardoor je je gewaardeerd voelt. Ik ben erg competitief ingesteld. Dat zie je terug in mijn sporten of als ik op die drakenboot zit, maar ook als ik aan het werk ben. Ik wil het maximale voor iedere klant behalen en de last bij ondernemers weghalen. Door het positieve werkklimaat kan ik daar blind voor gaan.

Word jij onze nieuwe collega?